Снимка БГНЕС

Уейн Рууни замисля шокиращ завой в кариерата си. Бившият капитан на английския национален отбор се пренасочва от футбола към бокса, гръмнаха английските медии.

Легендата на Манчестър Юнайтед опита късмета си като треньор и мениджър. Той беше уволнен от Бирмингам в началото на януари след само 15 мача на поста.

Рууни вече преговаря с промоутъра на боксовата серия KSI's Influencer - Кале Зауерланд.

Уейн е запален фен на бокса. Още през 2015 г. се появи видео от негов спаринг със съотборника му в Юнайтед Фил Бардсли. В края на клипа звездният нападател се озова нокаутиран на пода в собствената си кухня. В следващия мач той отбеляза срещу Тотнъм и отпразнува попадението с препратка към случката.

Преди време Уейн прати съобщение до топ промоутъра Еди Хърн, като го помоли да му уреди мач.
Сега обаче бившият футболен национал на Англия твърдо е решил да сложи  ръкавиците. Този път сериозно. Без никакви шегички като тази с Фил.

"В момента вървят преговори за намиране на съперник на Рууни. Има няколко варианта. Един от тях е Джейк Пол, но там Рууни няма никакви шансове. Вероятно ще му намерят нещо по-леко", твърди още пресата на Острова, припомняйки, че като мъничък Уейн е тренирал за кратко бокс, а баща му е бил професионален боксьор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase