Снимка Фейсбук

Софийска районна прокуратура образува преписка срещу девойката, станала известна като Мис Силикон, след подаден сигнал за опасно шофиране по бул. „История Славянобългарска" в София.

В сигнала е посочено, че на видео, разпространено в социалните мрежи се вижда, че докато К.Й. шофира, тя гали куче и не държи волана на автомобила си с ръце, съобщи Районна прокуратура- София.

След запознаване със сигнала, наблюдаващият прокурор е преценил, че за да бъдат установени обстоятелствата по случая е необходимо да се извърши проверка. Такава е възложена на 02 РУ – СДВР, като наблюдаващия прокурор е дал указания за действия, които следва да бъдат извършени в хода й.

Кръвната проба на Мис "Силикон" Катрин Йорданова даде положителен резултат за кокаин. Във вторник тя бе освободена от ареста на Седмо районно в столицата. Районната прокуратура образува дело срещу нея и наложи гаранция от 5 хил. лв.

След освобождаването си тя отрече да е шофирала след употреба на наркотици.

Йорданова бе арестувана в понеделник след проверка в Студентски град. Малко по-рано тя пусна поредно видео в социалните си мрежи, на което се видя, че кара кола със стикер на парламента. Досега не е ясно дали той е автентичен.

Българската асоциация на пострадалите при катастрофи обяви, че ще внесе сигнал срещу  Йорданова заради публикуван от нея клип, в който се вижда управление на автомобил без ръце. Това каза пред Нова тв Владимир Тодоров от асоциацията.

"Прокуратурата има целия арсенал от възможности, може да се назначат експертизи, които да докажат, че именно Катрин е на този клип", каза Тодоров като по думите му наказанието за подобно провинение е до 3 години лишаване от свобода.

Пред bTV Владимир Тодоров от асоциацията каза, че във въпросния клип се виждат поне 5 нарушения:
"Тя говори по телефона, което е забранено. Шофира без колан. Има домашен любимец в скута си, което е изключително опасно. Освен това шофира без ръце. Има и още. Всичко това са груби нарушения на правилата за движение по пътищата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase