Снимка БГНЕС
fallback

Италианските фермери заплашват да излязат по улиците на Рим с машините си или да отидат с тракторите си на фестивала в "Сан Ремо", предаде ANSA.

Засега протестът в Рим, който беше планиран за 9 февруари се отменя, като ще бъдат разположени само десетина трактора в италианската столица, но ако исканията на протестиращите не бъдат изпълнени те заплашват да бойкотират музикалния фестивал и столицата Рим, предаде Фокус.

В Бергамо те изкараха машините по улиците и носеха транспаранти с надписи като: "Искахте роби, намерихте бунтовници", "Нека работят мама и тате!" или "Яжте брашното от щурци".

Докато във Франция и Германия протестите затихнаха, в Испания и Италия демонстрациите се засилиха. Фермерите организираха демонстрации в няколко европейски държави, за да изразят гнева си от ниските цени на продуктите, растящите разходи, евтиния внос и ограниченията, наложени от усилията на Европейския съюз за борба с изменението на климата.

В Италия групи фермери се събраха извън Рим с трактори и заявиха, че няма да причиняват хаос в пътния трафик за сега, но ако не получи отговор до събота на обяд фермерите ще излязат с машините си по улиците на италианската столица. Други фермери заплашват да протестират с трактори на музикалния фестивал "Сан Ремо".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Позитивен

преди 3 месеца

Само така! Продължавайте да протестирате!

13

бг

преди 3 месеца

А наш'те фермери към Пайнър ТВ. Барабар със Зоров, дето хем *** субсидии, хем иска по 40 лв за кашкавал. Апропо, който е пробвал не българско сирене/кашкавал ще да е останал очуден от цена и качество на ябанджийската продукция.

12

Анонимен

преди 3 месеца

Борят се да оцелеят и да има храна за Италия и ЕС.

fallback