Снимка: архив, БГНЕС

Русия нанесе в час пик тази сутрин ракетни удари по Киев и други украински градове, съобщиха украински представители, като паднали отломки от свалени ракети и дронове са прекъснали електричеството в част от украинската столица, предаде Ройтерс.

Още по темата
Украинската армия съобщи, че Русия е изстреляла тази сутрин 44 ракети и 20 дрона срещу Украйна, посочва Франс прес.

Украинската противовъздушна отбрана е свалила 29 ракети и 15 дрона от изстреляните от Русия тази сутрин, съобщи в "Телеграм" главнокомандващият украинската армия Валерий Залужни.

Няколко вълни от експлозии разтърсиха Киев по време на атаката, която е първата за този месец, а системите за ПВО са били задействани за отблъскване на нападението, съобщи в приложението “Телеграм” кметът на украинската столица Виталий Кличко.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че при атаката срещу Киев са били убити двама души.

Около 6 ч. сутринта в цяла Украйна беше обявена въздушна тревога. ВВС на Украйна предупредиха в “Телеграм” за риск от руски ракетни удари. Първите взривове в Киев бяха чути малко преди 7 ч. тази сутрин.

Най-голямата украинска частна енергийна компания ДТЕК съобщи, че част от Днепровски район в столицата е останал без електричество. Кличко каза, че паднали отломки са повредили електропроводи.

Олег Синегубов, губернатор на североизточната Харковска област в Украйна, съобщи, че руски ракети са поразили инфраструктурни обекти в град Харков.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase