Снимка: Istock

Любовта не пита и може да се появи по много начини, с които да ви изненада. Понякога се случва да се влюбите в доста по-млад мъж, което води след себе си редица предизвикателства както за вас, така и за него и връзката ви като цяло.

Със сигурност има предимства на това да имате връзка с по-млад мъж, но какви са недостатъците, които могат да са причина за проблеми?

Неопитност

Връзката с по-млад мъж е белязана от разлика в опитността между партньорите. Това може да има негативно влияние в много аспекти – емоционални, физически, в подходите, разбиранията, реакциите, усещането за стабилност. Самочувствието на по-младия мъж може да е ниско, защото е респектиран от вашия богат житейски опит, а това може да доведе след себе си проблеми в отношенията.

Майчински подход

Жените имат майчински инстинкт, който в много случаи се активира при връзка с по-млад мъж. Особено ако мъжът е по-неуверен, притеснителен, нуждаещ се от съвети и напътстване, жените са склонни несъзнателно да активират майчинското си закрилническо поведение. Те започват да се държат с партньора си като с дете, да го закрилят, да му правят забележки, да го коригират, да го глезят.

Всичко това може да се превърне в огромен проблем за връзката, защото както всяко дете се противопоставя на майка си, така и партньорът ви може да започне да ви се опълчва досущ като инатливо дете.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase