Снимка БГНЕС

Полицаи в Шумен засякоха 16-годишен неправоспособен водач да шофира днес в ранните сутрешни часове, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Ася Йорданова.

Младежът попаднал в полезрението на униформените преди дни. При обход в града забелязали, че водач в лек автомобил „Сеат“ изглежда непълнолетен. Тази сутрин видели автомобила да излиза от ул.“ Цар Освободител“ в Шумен. Водачът не спрял на подадения сигнал със стоп палка и продължил движението си в посока бул.“ Симеон Велики“, през бул.“ Плиска“, където навлязъл в насрещното движение, предава БТА.

Шофьорът е застигнат от друг екип на охранителна полиция на булеварда, който го последвал със светлинна и звукова сигнализация, като в близост до бензиностанция спрял. При извършената проверка станало ясно, че зад волана на лек автомобил „Сеат“, с варненска регистрация, е неправоспособен 16-годишен шуменец, а колата е собственост на негова родственица.

Пред униформените младият шуменец обяснил, че бързал да не закъснее за училище и затова взел автомобила. Съставени са му три акта за установени административни нарушение - за управление без да притежава свидетелство за управление на моторни превозно средство, за неспиране на стоп палка и за навлизане в насрещната лента за движение, допълни Йорданова.

Пътнотранспортната обстановка в Шуменско през 2023 г. е влошена в сравнение с предходната година. Тежките произшествия са с 28 повече, с четирима загинали и 38 ранени участници в пътното движение, съобщиха на 30 януари от Областната дирекция на МВР при отчета си за дейността през м.г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase