Снимка: Facebook
fallback

Софийският апелативен съд наложи най-тежките мерки за неотклонение "задържане под стража" на обвинените в убийството на Пейо Пеев - Габриела Славова и майка ѝ Красимира Трифонова.

Досега съпругата на убития Пейо Пеев, обвинена в неговото убийство, беше с мярка за неотклонение "домашен арест" с аргумента, че трябва да полага грижи за двете ѝ деца. Децата, обаче, бяха иззети от социалните от грижите на Габриела и в момента се намират при майката на убития Пейо Пеев. Междувременно прокуратурата обжалва по-леката мярка на Габриела Славова с настояването тя да бъде задържана.

Нейната майка - Красимира Трифонова, също остава в ареста с най-тежката мярка за неотклонение. По-рано Трифонова беше доведена от съдебна охрана с белезници и пранги на краката.

 44-годишният Пейо Пеев беше намерен мъртъв на 18 януари в опожарен автомобил. Смъртта му е настъпила посредством удушаване. За убийството са обвинени съпругата му Габриела Славова-Пеева и майка ѝ Красимира Трифонова

"Не съм психиатър, нито психолог, но поведението на Красимира Трифонова е патологично", каза Велико Минков след заседанието на Софийския апелативен съд, цитиран от "24 часа".

"Изключително брутално престъпление срещу близък, в случая - баща на детето й", каза председателят на състава съдия Пламен Дацов.

"Сега ще бъда по-спокоен", коментира Велико Минков след заседанието. Той призова държавните институции да бъде направена ДНК експертиза, за да се установи, че той е бащата на второто дете на Габриела.  Минков води дело в Окръжния съд в Бургас за това, но до окончателно решение ще минат поне 3-4 г., каза още той.

"Не аз към детето си, а те двете се отнасяха към мен и Пейо като биологичен материал", отговори на Трифонова Минков.

 На заседанието на съда присъства и бащата на Пейо Пеев. Негови показания пред разследващите също бяха цитирани. Той е разказал, че е видял как Красимира и Габриела влизат в колата, а минути по-късно автомобилът потегля. Орлин Пеев е последвал сина си във фаталната нощ, защото се е притеснявал за сигурността му при среката с Красимира и Габриела.  

Според експертна справка, приложена по делото, Красимира Трифонова и Габриела Славова са били в колата на Пейо. Този факт, заедно с показанията на бащата на Пеев и смъртта на сина му говори за причинно-следствена връзка, посочи съдия Дацов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

140

истината

преди 2 месеца

До Йотати си психопат. Бог да те накаже!

139

Йота

преди 3 месеца

Срещу тези две жени няма никакви сериозни доказателства, нито пък имат що-годе мотив за такова тежко престъпление. За сметка на това е организиран див медиен вой срещу тях. В агитката са впрегнати психолози, дето не са ги и виждали, ама имат мнение; журналисти, дето каквото им поръчаш, това ще напишат; любовник, които твърди, че е баща на дете, родено в набързо сключен брак с убития впоследствие Пейо, но хич не ревнува, а нарича Пейо "другар по бащинство" и т.н.Манджа с гроздв.

138

Пуйко

преди 3 месеца

Аз пък не се изнервям от ползването на Ник като моя,но за да няма съвпадение ще го сменя на пуйко.Тези нищо няма да признаят,а разследването като чета досега не разполага с категорични доказателства,а тепърва е невъзможно да ги на попълни със самопризнания,тъй като ще мълчат като комунист на разпит.Адвокатката на Славова е казала вчера в зала,че няма доказателства Славова да се е качвала в колата на Пейо.Явно ще търсят свидетели след като останалите доказателства са лесни за обяснение.

fallback