Снимка: Pixabay/StockSnap
fallback

Италианец, който е бил в процес на преход от жена към мъж, се оказал бременен в петия месец, което създало здравословни проблеми както за бебето, така и за него.

Марко бил близо до завършване на прехода си и му било дадено мъжко име от италианските власти. Той вече бил претърпял мастектомия за отстраняване на гърдите и се подготвял за операция за отстраняване на матката, когато бременността била открита от болница в Рим.

"След като бременността била открита, първото нещо, което трябвало да се направи, е незабавно спиране на хормоналната терапия", каза Джулия Сенофонте, ендокринолог от Рим, пред La Repubblica, вестникът, който разкри необичайния случай.
"Ако прекъсването на терапията не е незабавно, може да има последствия, особено през първите три месеца от бременността, което е деликатен период за развитието на органите на бебето", обясни тя.

Високите нива както на мъжки, така и на женски хормони в тялото на родителя могат да представляват кардиологичен риск поради потенциални проблеми с кръвното налягане и коагулацията, добави експертът по джендър терапия.

"Хормоналната терапия блокира менструалния цикъл, но не е контрацептив. Така че оволацията продължава и има риск от забременяване", каза тя.
"Хората, които се занимават с преход, обикновено препоръчват противозачатъчни хапчета, които могат да се използват по време на хормоналната терапия."

Италианското законодателство позволява аборт след 90 дни само в случай на сериозни малформации на плода или значителен риск за здравето на майката.

Психологическият стрес в резултат на такова необичайно майчинство може сам по себе си да бъде достатъчно оправдание за терапевтичен аборт, каза Матилде Вигнери, консултант в клиника за джендър дисфория в Палермо.

"Ако бременността на Марко продължи, Марко ще се окаже едновременно биологична майка и законен баща", каза Винери. "Ще бъде шок. Тук еднополовите семейства все още са безправни, само си представете дете, родено при такива специални обстоятелства."

Тони Бранди, президент на Pro Vita e Famiglia, консервативна католическа организация, която се бори за традиционното семейство, каза, че се надява бременността да убеди Марко да промени решението си и да остане с пола, в който се е родил.

"Теорията за плавността на половете, независимо от биологичния пол, е пълна лудост. Това е против науката и природата", каза Бранди. "Този случай е предизвикателство за джендър теориите, защото показва, че жената е жена. Ако утре се възприемам като жена, това не ме прави способна да родя дете."

Редица транссексуални мъже са родили деца в Съединените щати, но ситуацията е безпрецедентна за Италия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Анонимен

преди 4 месеца

Полът не се определя от това, което ти се иска на теб, а от Господ. Няма нужда да го отричате и да го омаловажавате.

78

Анонимен

преди 4 месеца

ААаааа, разбрах. Тая жена е решила да стане мъж, като си е мислила, че това ще я предпази от бременност.

77

Обективен

преди 4 месеца

Maле-е , как ще излезе бебето през тънкия отвор на пeнисa ?

fallback