Снимка БГНЕС
fallback

Премиерът акад. Николай Денков, заедно с кмета на Варна Благомир Коцев и зам.-кмета Павел Попов, се включиха в състезание по решаване на задачи с ученици от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ в града, предаде БТА.

Гостите бяха разпределени чрез жребий в сборните отбори на младежи от 6 до 12 клас. Условието на състезанието беше да се решат по три задачи за 20 минути. Журито, което оценяваше отборите, бе съставено от ученици, печелили медали на национални и международни състезания.

Резултатите показаха, че отборът на премиера, наречен "Знам", заема второто място. Призът спечелиха състезателите от „Мога“, в чиито редици бе зам.-кметът Попов. Отборът "Искам" с кмета Благомир Коцев бяха класирани трети.

Преди състезанието премиерът разгледа многофункционалния корпус на гимназията и STEM центъра за технологии в креативните индустрии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 3 месеца

Победиха ги третокласници.

18

Само да уточня:

преди 3 месеца

Най-правилно беше тия изброените управници да бъдат в свой отбор срещу учениците! Беше чудесен случай да се види колко им сече пипето! Ама повече от очевадно е,че не им стиска да излязат срещу децата и затова са се омешали с тях,за да не станат за резил!!!

17

Анонимен

преди 3 месеца

Не съм му голям фен, но тази му проява категорично я одобрявам.Успехите на децата и учителите им трябва да се поощряват и насърчават от всички ни.

fallback