Снимка БГНЕС, архив

Стрелба в супермаркет в Западна Германия взе две жертви. Българин застреля бившата си приятелка - също наша сънародничка, след което се самоуби пред очите на клиенти. Престъплението е извършено в понеделник в град Мьорфелден-Валдорф, разположен южно от Франкфурт, съобщава ДПА.

38-годишната българка, работеща като касиерка в магазина, била простреляна смъртоносно с няколко куршума от 48-годишния мъж. По първоначални данни от разследването двамата са имали връзка, но са се разделили. Предполага се, че това е и мотивът за нападението.

Пред вестник "Билд" братът на убитата твърди, че сестра му е подозирала, че е в опасност. „Той я разби. Той не я остави на мира", казва братът.

Още по темата

„Тя ми каза: „В един момент ще отида на работа и няма да се прибера. Той ще дойде и ще ме убие", казва българинът пред немското издание.

Убитата в Германия българка живеела в постоянен страх след раздялата с Пламен. Жената споделила с близките си, че живее в постоянен страх след края на отношенията си с него. Mежду двамата имало конфликт още от февруари миналата година. Мъжът не е осъждан въпреки информацията, че тогава е упражнил насилие върху жертвата, съобщава NOVA.

Приятели и роднини съобщават, че убитата многократно е подавала сигнали в полицията. Тя дори наела адвокат, който ѝ издействал ограничителна заповед.

Нейна близка разказва, че в деня на престъплението българката е трябвало да приключи работа в 21 ч. Тя обаче се разбрала с приятелка да я вземе по-рано. Когато жената пристигнала за срещата в 19:30 ч. обаче, районът около супермаркета вече бил отцепен от полицията.

Няма пострадали сред свидетелите на стрелбата. Те разказват, че когато чули изстрелите, се опитали да избягат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase