Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • Около 500-700 г фурми без костилки
  • ½ ч.ч. сусамов тахан или друг по ваш избор
  • 100 – 120 г орехи или други ядки по ваш избор
  • 300 г разтопен шоколад

Приготвяне:

  • Сложете в блендер фурмите и тахана.
  • Смелете ги, като ако е необходимо добавете малко вода.
  • След това може да добавите и ядките и отново смелете.
  • От получената смес оформете топчета, които поставете в хладилник за около 1 час, за да стегнат.
  • Разтопете шоколада на водна баня.
  • Потопете всяко топче в него.
  • Готовите бонбони се подреждат в подходяща чиния.
  • Отново поставете в хладилник за кратко, за да се стегне шоколадът.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

мак

преди 4 месеца

Средна хубост.

6

Анонимен

преди 4 месеца

Фурмите са твърде много! Инсулинът ще скочи неимоверно и ще искаш само да ядеш! Избягвайте толкова сладко, ако искате да сте слаби и с красива кожа. На около 200-250 гр ядки /аз слагам само смлени бадеми/ добавям макс 10 фурми /и това е много сладко/. Тахан с фурми е изключително тежка комбинация или намалете още фурмите! Може да се добави 2-3 с л какаово масло или кокосово масло, ванилия, канела. Шоколадът, само качествен готварски. Винаги вкъщи имам и взимам с мен такъв бонбон преди тренировка

5

qmsi lainata

преди 4 месеца

И аз правя много хубави кафеви топчета с ядки и семки от домати. И са био.

fallback