Снимка: Twitter

Това е радикална форма на рециклиране. Календарите от 1996 г. се използват отново за 2024 г., тъй като и двете години са високосни и започват в понеделник.

Тази странност предизвика бурен интерес в интернет, като феновете на носталгията по 90-те години на миналия век преследват старинни календари на почти 30 години.

С наближаването на края на миналата година хората започнаха да пишат как календарът от 1996 г. работи отлично през 2024 г., като един клип в TikTok събра над 1,5 милиона гледания.

Друг пост, този път в X, закачливо напомня на хората да започнат да използват отново грижливо запазените си календари с участието на тогавашната детска звезда Джонатан Тейлър Томас - който сега е на 42 години.

Датата на президентските избори в САЩ в календара от 1996 г. е отбелязана правилно за 2024 г. като 5 ноември, а също така и през двете години има Олимпийски игри -- въпреки че датите не съвпадат.

В сайтове за втора употреба като Ebay се продават стотици календари за 1996 г. с различни теми - от "Междузвездни войни" до Барби и Памела Андерсън.

Цените варират от 50 до 200 долара, като календарът "Покахонтас" се продава за 149,99 долара.

Календарите са част от вълната от носталгия по 90-те години на миналия век, която обхваща мдните тенденции, прическите и любовта към ситкома "Приятели".

Уебсайтът "Time and Date" посочва, че можете да използвате отново и изтърканите си календари от 1968 г. и 1940 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase