Снимка: БГНЕС

Над половин година след убийството в РЮА на Красимир Каменов-Къро, екзекуторите не са ясни, но се знае, че са взели нещо от сейфа. Предвид че в къщата има оставени много ценности, може да става дума за нещо по-важно - документи и информация.

Когато си убил четири човека, а след това се насочиш и към още нещо друго в къщата, поемайки допълнителен риск, явно става дума за нещо интересно, коментира бившият вътрешен министър Иван Демерджиев, докато бе на поста.

Дали има хора в България, които имат интерес от убийството, дали има такива, които имат интерес от извършените действия в къщата, за които стана дума, това предстои да се изясни, каза Демерджиев.

Бившият служебен министър на вътрешните работи отказа да даде повече подробности от следствентите действия, но добави, че представители на полицията на ЮАР предстои да дойдат в България.

Разследването за убийството на Красимир Каменов-Къро в Южна Африка е в задънена улица, пишат от "24 часа". 

Властите в Кейптаун нямат заподозрени за атентата, в който бяха разстреляни Каменов, съпругата му, бодигард и икономка. Една от версиите, върху които службите са работили преди седмица, е зад поръчката да стои сделка с нешлифовани диаманти. Проверявано е дали Къро не се е забърквал в трафика със скъпоценности, защото в три екзекуции на българи преди години са намесвани нерегламентирани продажби на брилянти.

Другото, което е наложило разследването да се насочи в тази посока, е фактът, че след всяко покушение срещу човек от подземния свят в Република Южна Африка властите задължително търсят диамантена връзка. Правителствени данни сочат, че по-голямата част от жертвите са били в мрежа за търговия със скъпоценни камъни.

Любопитното е, че закоравели престъпници, които години наред се издирват за наркоразпространение, поръчкови убийства, грабежи, точене на карти или измами за милиони, биват разстреляни чак когато влязат в схема за купуване или продаване на диаманти.

При Къро също е правена проверка, но не са открити доказателства в тази посока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase