Кадър: YouTube

Олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров излезе на леда с партньорката си Татяна Навка във вечерната програма на шоуто, посветено на 50-годишнината на Иля Авербух, съобщава ТАСС.

През януари Костомаров беше приет в реанимация с пневмония и беше поставен в медикаментозна кома. Заради сепсис получава сериозни проблеми с кръвообращението. През февруари стана известно, че той е с ампутирани два крака по колената и без пръсти на двете ръце.

Навка и Костомаров изпълниха програмата "Кармен", с която спечелиха титлата на Игрите в Торино 2006. По-рано в дневната програма на шоуто Костомаров излезе на леда на кънки в номер с участието на съпругата си Оксана Домнина.

"Днес Иля вдъхнови Роман да излезе на леда. Рома, много се гордея с теб. Ти си пример за всички нас", каза Навка.

"Не мога да повярвам, че облякохме тези костюми 18 години по-късно. Ние вървяхме към този ден много дълго - състезавахме се заедно, нашата младост никога няма да бъде забравена. Това бяха невероятни, страхотни изпълнения. И това е благодарение на теб, Иля", добави тя.

"Още веднъж ви благодаря за посрещането. Както обещах, излязох на леда. Много благодаря на моята прекрасна партньорка Татяна", заяви Костомаров.

На 11 декември той публикува видео в социалните си мрежи, в което показва първите си тренировки на леда. В неделя Костомаров и екипът на шоуто "Авербух" участваха в юбилейното шоу, което се проведе на леда на московската "ВТБ Арена".

46-годишният фигурист заедно с Татяна Навка стана шампион на Олимпийските игри в Торино през 2006 година. Двамата са също двукратни световни и трикратни европейски шампиони, както и победители във финалите на сериите Гран При.

Иля Авербух е режисьор, хореограф и продуцент на най-грандиозните спектакли на лед в Русия. Той е също олимпийски вицешампион от Солт Лейк Сити 2002 в танцовите двойки с Ирина Лобачова, както и световен и европейски първенец.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase