Снимка Инстаграм

Южноафриканската певица Булелва Мкутукана, известна като Захара, почина на 36-годишна възраст в Йоханесбург. Тя е била хоспитализирана поради чернодробни усложнения, съобщи Би Би Си.

Захара придоби световна популярност след издаването на своя албум "Loliwe" през 2011 г., който бързо стана обичан не само в Южна Африка, но и в цял свят. Този албум ѝ донесе слава и редица награди както на местно, така и на международно ниво.

През 2019 г. Захара смело разкри битката си с алкохолната зависимост, което стана вдъхновение за много нейни почитатели. Този открит подход към своите лични предизвикателства укрепи не само връзката на певицата с публиката, но и насърчи мнозина да търсят помощ в подобни ситуации. Миналия месец семейството на певицата потвърди, че тя е била приета в болница и призова южноафриканците да се молят за нея.

Въпреки че семейството ѝ все още не е направило официално изявление, феновете ѝ скърбят и споделят мили спомени в социалните мрежи. "Захара и нейната китара оказаха невероятно и трайно влияние в южноафриканската музика", написа Кодва в X (бивш Twitter). "Тя ни остави с толкова красива музика", пише друг потребител на X.

Захара, която издаде пет албума, спечели десетки местни и международни награди. През 2020 г. тя беше включена в списъка на 100-те жени на BBC.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase