Снимка: БГНЕС

Lamborghini не крие, че през последните години се радва на огромен успех. Компанията записва рекордни продажби и печалби и с удоволствие споделя плодовете на тези усилия и със служителите си, съобщава CarScoops.

От този месец служителите във фабриката на компанията преминават на 4-дневна работна седмица, като ще се редуват през седмица, т.е. една седмица ще работят 5 дни, а следващата – 4. Така служителите, които работят на график на две смени, ще работят по 22 дни по-малко на година.

Колегите им, които са на 3 смени, ще работят по 31 дни по-малко на година. Те ще имат 2 седмици по 4 дни и една – 5 дни, но пък имат и нощни смени.

Всичко това не означава, че служителите ще получават по-малки заплати. Напротив, Lamborghini дори увеличава бонусите с 50%. Освен това този месец всички ще получат и по 1000 евро допълнителен бонус.

Компанията е постигнала споразумение и с профсъюзите на работниците, които очаквано са много доволни от него. Те казват, че за пръв път в автомобилната история на Европа, служителите ще работят по-малко, но ще получават повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase