Снимка Пиксабей

Една от легендите на ъндърграунда - Лъвицата, сочен за автокрадец номер едно на лимузини, е направил издънка, като е бил хванат с кокаин. Досега Светослав Петков е многократно задържан, но с чисто досие.

Сега е бил заловен дрогиран с кокаин да кара в София. Петков бил спрян вчера от патрул на столичното Второ РУ. Полевият му тест реагирал на кокаин. Отказал да даде кръвна проба.

Лъвицата досега не е стоял в ареста за повече от 72 часа. Срещу него се водят няколко дела. Повечето са за вещно укривателство, но има и за банда за кражби на коли, пише "24 часа". Всички са висящи.

Петков има дело за опит за задигане на джип. Не е заловен на местопрестъплението и затова на първа инстанция Лъвицата беше оправдан, а Кико, който бе хванат в крадената кола, получи условна присъда.

Срещу Лъвицата има и още едно дело, което е за банда за крадене на коли. То се гледа в спецсъда и подсъдим отново е и Кико. За лидер е обвинен Георги Георгиев-Бакалина, а сред членовете е и Ярослав Димитров-Яро. Той се прочу, след като бе сниман да задига кола, докато е под домашен арест, и това ядоса тогавашния премиер Бойко Борисов.

При кражабите се ползвали пароли. “Маргелица” значело “Мерцедес”, а “Олимпиада” - “Ауди”. “Пастет” пък отговаря на “Фолксваген Пасат”. С “1 на 0” член на групата казвал на другарите си, че е откраднал една кола.

Лъвицата бе арестуван и през ноември 2020 г. заедно с други мъже, които имат присъди и регистрации за автокражби. Петков бе задържан по подозрение, че е откраднал джип “Рейндж роувър” от молдовец. Полицията го открила и сложила на паркинга на столичното 4-о РУ. Автомобилът обаче бил задигнат и оттам. След ареста Петков бе пуснат без обвинение.

Мъжът носи прякора си от дете. Според една от легендите бил нападнат през решетките от лъвицата в Софийския зоопарк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase