Снимка: БГНЕС
fallback

Странен обрат претърпя историята на кандидат-депутата, който се оплака от полицейско насилие. В екшъна се намесиха алкохол, трева и провокации. Виктор Иванов, който обвини полицаите във Facebook, не само че бил пиян, но на висок глас казал, че си носи марихуана и ще си я изпуши вкъщи. Това провокирало проверката на полицаите от 4. районно управление, съобщават от МВР. 

В неделя малко след полунощ в градинката между булевардите „Черни връх" и „Евлоги и Христо Георгиеви", автопатрул обхождал района. Тогава са засечени Иванов и двамата му приятели. Те говорели високо, Иванов обяснявал, че носи трева. Полицаите решили да проверят личните им карти. Казали му, че ще направят и обиск.

Според МВР Иванов реагирал с агресия и обида към униформените. Те му сложили белезници, но той отказал да се качи в патрулката. Оказал яростна съпротива и дори успял да ухапе по крака единия от полицаите. На място били изпратени допълнителни екипи с помощта на които мъжът е бил отведен в районното управление.
По случая е образувано досъдебно производство.

Началникът на Четвърто РУ-СДВР комисар Кристиян Тонев уточнява, че съгласно българското законодателство на всеки гражданин може да бъде извършена полицейска проверка, както и такава за установяване на забранени вещества и предмети у него. Назначена е проверка за действията на полицейските служители.

Преди това във Facebook бившият кандидат депутат на "Демократична България" Виктор Иванов се оплака от полицейско насилие. През 2022 г. той беше на 26-о място в листата на 23 МИР в София от "Демократична България".
По разказа му той е бил задържан при проверка на униформените до НДК. Поискал е полицаите да се легитимират и да му кажат защо искат да го проверяват, но те отказали, а после повикали подкрепление, за да го отведат в районното.

Разказът му е придружен с видеоклип на негов приятел, на който се вижда как полицай избутва на пътното платно един от компанията, който пада на асфалта.

Вижте още във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 5 месеца

Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, ДБ-ил, ПП-рунгел

33

Йосиф

преди 5 месеца

Видяхме клипа при проверка на полицията лицата седят мирно кротко и не се съпротивляват в противен случай им се поставят белезници и се отвеждат в РПУ-то В СПА -центъра !!!Видяхме как едни пияни и дрогирани хулигани се опитват да избягат от отговорност и лъжат че са станали жертви на полицейско насилие.СЕДИШ МИРНО И КРОТКО ПО ВРЕМЕ НА ПОЛИЦЕЙСКА ПРОВЕРКА Сега с този клип да им образуват досъдебно производство и да бъдат СЪДЕНИ за неизпълнение на полицейска заповед !!!

32

Сега цяла седмица

преди 5 месеца

ли ще ни занимавате с тоя?Бил кандидат-депутат в ролята на поредният голям т.а.ш.а.к!Като прочетох коментарите до тук,останах с впечатлението,че повечето от тях,вече са били клиенти на полицията,което напълно оправдава мнението на Иво Христов и Бойко Борисов за 80% от матряла!?!Полицаите,добри или лоши,криви или прави са органи на реда и представители на закона,при проверка - СТОИШ МИРНО,МЪЛЧИШ,ТЪРПИШ,ПОДЧИНЯВАШ и ИЗПЪЛНЯВАШ,другото ядеш палката без право да се оплакваш,край точка казах!!!

fallback