СНИМКА БГНЕС
fallback

След Тейлър Суифт и Бионсе, идва ред на група "Куин", заснета на концерт през 1981 г. в Монреал, да завладее големите екрани в киносалони, оборудвани с технологията IMAX (Аймакс), от 18 до 21 януари, предаде АФП.

Това е първият път, когато концерт на групата на Фреди Меркюри ще бъде показан на кино, става ясно от съвместно прессъобщение на IMAX - компанията, обещаваща завладяващо преживяване, и разпространителите Пате Лайв (Pathе Live).

Известен като "Куин Рок Монреал" (Queen Rock Montrеal), концертът на живо преди това е издаван на VHS или DVD.

Концертът започва със свръхзаредена версия на "We will rock you". Групата изпълнява и други класики като Somebody to love, Under pressure, Bohemian rhapsody и We are the champions.

"Мисля, че навремето не осъзнахме, че този филм е увековечил един от най-високите върхове на всички изпълнения на живо на "Куин" в славните ни дни на сцената", казва китаристът на "Куин" Брайън Мей.

Мей допълва, че режисьорът е бил фокусиран върху Фреди, предлагайки най-ценния запис на вокала на "Куин" в "стихията му".

Меркюри почина от усложнения от СПИН през 1991 г.

Концертният филм "Куин Рок Монреал" ще бъде показан в 450 IMAX кина в САЩ, Канада, Великобритания, Франция, Германия, Република Южна Африка, Австралия, Бразилия и Мексико.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Ташко МъдеФ

преди 3 месеца

Страхотно изпълнение

15

Анонимен

преди 5 месеца

Как да не са давали друг филм концерт на Куин!?Давали са!!"Куин в Будапеща"Концертът на Куин в Будапеща,страхотен филм концерт!

14

Анонимен

преди 5 месеца

Имаше филм за концерта на Куин в Будапеща и точно така се казваше - "Куин в Будапеща". Даваха го по кината още навремето, така че това не е първия запис на голям екран. Фреди наистина може да пее - песните му са доста трудни, нищо че изглежда, че не са кой знае какво. За никого не можеш да кажеш какъв ще е пътят му към славата. И класиците, по които хълцаш, са имали нелек живот - Моцарт, например, е умрял на 30 и кусур години и е погребан в общ гроб, затова и днес не знаят къде са му костите.

fallback