Снимка: Istock

Всички сме чували за лоялността, но обикновено я свързваме с работните ни взаимоотношения, с приятелските, роднинските. Но в любовната връзка, лоялността е изключително важна. Дори най-страстните взаимоотношения биха се разпаднали, ако тя липсва.

Вижте 10 признака на лоялност в една връзка.

1. Доверие – То е „маята“ на една връзка. Без него няма лоялност. Ако този основополагащ елемент бива нарушен от лъжата, това бързо ще наруши лоялността, която сте изградили с любимия човек.2. Емоционална достъпност – Да бъдеш емоционално достъпен означава, че не само присъстваш физически, но си и емоционално ангажиран във връзката. Тази черта е от решаващо значение за лоялността, защото не можете да бъдете истински отдадени на някого, ако сте емоционално сдържан.

3. Последователност – Още нещо, което подхранва лоялността в любовта. Да си последователен означава да спазваш обещанията си, да осигуряваш стабилна емоционална среда, да си винаги там за любимия човек, а не днес да си много внимателен, а след това да изчезнеш за дни, седмици.

4. Открита и честна комуникация – Ако искате да култивирате лоялност в една връзка, и двамата партньори трябва да са готови да изразяват открито своите чувства, притеснения и нужди. Прозрачността помежду ви допринася за елиминиране на недоразуменията и изгражда доверие.

5. Емоционална и физическа вярност – Изневярата е не само физическа, тя е и емоционална. Докато физическата вярност е очевидна, емоционалната вярност означава да държите под контрол и емоционалните си отношения. Когато споделяте емоционалната си енергия с някой друг, вие изчерпвате това, което би трябвало да бъде запазено за вашия партньор.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase