Снимка: БГНЕС

"Вече казвам на БФС серийните убийци, защото те серийно затриват българския футбол. В момента те се опитват да внушат вина на община Пловдив, строителя на стадиона, кмета на града, че видиш ли, мачът трябва да бъде там, ако не - вие сте виновни", това каза в пред БНТ футболистът Димитър Бербатов.

Още по темата
Бербатов коментира драмата, която се разигра около мача Унгария - България. Той трябваше да се играе на Националния стадион "Васил Левски", но от БФС го преместиха в Пловдив заради очакван срещу тях протест.

Кметът на Пловдив Костадин Димитров обаче заяви на 10 ноември, че двубоят няма да се състои в града. На следващия ден строителят на стадион "Христо Ботев" в Пловдив пък обяви, че може да гарантира за пълната сигурност при провеждането на мача.

В понеделник стана ясно, че Българският футболен съюз е потвърдил пред УЕФА, че срещата ще се играе в Пловдив.

"Те не могат да отстранят проблема, а се обръщат към българския народ и обвиняват него. В същото време - те не са спазили срока за подаването на документите. "Народната любов" е толкова голяма, че ще има протести, където и да се скрият. Опитват се да убият българския футбол и пак искат да им се даде шанс. Националният отбор винаги ще се подкрепя, но БФС никой не ги подкрепя", каза още Бербатов.

"Нашият протест започна преди три години. Радвам се, че хората сега виждат колко сме били прави и идват всички заедно срещу това управление. Не мисля, че УЕФА могат да вземат страна в случая. Когато им се дава грешна информация, те могат да бъдат подведени и да вземат грешното решение", смята той.

Бербатов каза, че битката му да бъде президент на БФС не е на живот и смърт.

"Битката ми е това ръководство да не е начело. Да преместиш мача от столицата и после да се опиташ да обвиниш Пловдив, както и да ги заплашваш, че ще им отнемеш лиценза, как въобще ще отидеш там после?", възмути се футболистът.

В събота строителят на стадион "Христо Ботев" в Пловдив заяви, че получил заплахи лицензите на стадионите на "Ботев" (Пловдив) и "Локомотив" (Пловдив) да бъдат отнети, ако той не осигури всички необходими условия около стадиона, за да може да се състои мачът на националния ни отбор с Унгария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase