Снимка: БГНЕС

Пилотът извън служба, който бе изправен пред 83 обвинения в опит за убийство, след като се опита да изключи двигателите на самолет на Alaska Airlines по време на полет, е взел "магически гъби" около 48 часа преди инцидента, разкриват съдебни документи.

44-годишният Джоузеф Емерсън беше арестуван в неделя, след като стюардесите му поставиха ограничители на китките и го настанили в задната част на самолета.

След ареста си той казал на полицията, че е взел психеделични гъби за първи път и е бил в депресия от шест месеца, според клетвена декларация на ФБР. Той също така твърди, че по това време е имал нервна криза и не е спал 40 часа.

Още по темата
Емерсън от Плезънт Хил, Калифорния, е седял на резервната седалка на самолета на Horizon Air, когато се твърди, че се е опитал да изключи двигателите по време на полет от Еверет, Вашингтон, до Сан Франциско. Самолетът трябвало да бъде пренасочен към Портланд, Орегон.

Според съдебните документи полицейските служители на пристанището на Портланд са реагирали на сигнал за пристигащ самолет, който е бил отклонен поради смущение в полета.

Американската прокуратура в Орегон каза, че той е обвинен с федерална наказателна жалба във вторник за намеса в работата на членовете на екипажа и придружителите. На Емерсън отделно бяха повдигнати в щатския съд в Орегон с 83 обвинения в опит за убийство и едно обвинение за застрашаване на самолет.

"Обърках всичко", каза той, според наказателната жалба, добавяйки, че се твърди, че "се е опитал да убие всички".

След предполагаемия опит да спре двигателите, Емерсън, с ограничители на китките, се опитал да хване дръжката на авариен изход по време на снижаването на полета, но е бил спрян от стюардеса.

Твърди се, че той е казал на екипажа: "Трябва да ми сложите белезници веднага или ще стане лошо."

"Дърпах и двете дръжки за аварийно изключване, защото си мислех, че сънувам и просто искам да се събудя", свидетелствал Емерсън според съдебните документи.

Той е пътувал като пътник в пилотската кабина на самолета. Според Федералната авиационна администрация това е рутинен вид транспорт за пилоти, които летят до вкъщи или към следващата си задача.

Alaska Airlines, която притежава Horizon Air, каза, че в нито един момент по време на процеса на регистрация или качване на борда служителите не са забелязали никакви признаци на увреждане, които биха ги накарали да попречат на Емерсън

Адвокатската служба каза, че Емерсън остава в ареста в окръг Мултнома в очакване на първото му явяване пред федералния съд на по-късна дата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase