Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и вицепрезидентът Йордан Лечков си размениха остри реплики в спортното шоу на Дарик радио.

Бившият голмайстор на Висшата лига демонстрира самочувствие и заяви, че с Лечков не може да дебатира, освен ако и той не се кандидатира за стола на Борислав Михайлов.

"Аз мога да говоря с президента. В случая той може да говори с моя екип. Лечков може да си говори глупостите, които си говори по принцип и симулира дейност", атакува Бербатов.

Според него в БФС е провал и синоним на компетентност и обвини спортната общественост, че е изпаднала в апатия, която помага на управляващите футбола в момента.

"Ножът не е в кокала, ножът е преминал през кокала и реже в другата страна. Резултатите ги няма, а ти в цялата си безочливост и наглост твърдиш, че правиш нещо. За тях работи тази апатия, която е обзела българската футболна общественост. Трябва да се събудим", призова Бербатов и заяви, че на всяка цена трябва да има смяна на ръководството на БФС.

"Това е борбата. В последствие клубовете преценяват кой да ги води и кой да ги преценява. На живот и смърт трябва да е на цялата общност това управление да го няма", каза той.

Според Йордан Лечков пък слабите резултати на националния отбор се дължи на слабата физическа подготовка на играчите ни.

Той обвини държавата, че не дава пари на централата и за липсата на модерен национален стадион и каза, че екипът на Димитър Бербатов е раздавал подкупи по време на последния Изпълком.

"Видяхте ли стадионът на Албания? Да не би съюзът да го е направил? Футболът е отражение на това, което се случва в държавата. Държавата трябва да предприеме законодателни промени за финансирането на българския спорт. През 2009 г. Бойко Борисов каза че ще помага за нов стадион, но после се отметна. Футболният съюз не строи стадиони. Ние откъде да извадим пари като футболен съюз? 360 милиона струва един стадион. Няма поле за стадион. Най-важното е да има помощ от държавата. Ако това не се случи, ще продължаваме да затъваме. А ние се сърдим на Кръстаич, той няма как да направи Пеле и Марадона. Насреща нямаме страна. Да чуваш някой да говори за спорт? Държавата, народното събрание ще приема бюджет. Никой не говори за спорт. Слушах спортния министър, той каза, че няма пари. А ние откъде да ги извадим. Не получаваме и една стотинка от държавата. Каквото можем, правим", заяви Лечков.

Той не пропусна и да захапе Бербатов.

"Думите на Бербатов ми прозвучаха като предизборна платформа, но хайде да си говорим по-сериозни неща.Бербатов не си говореше едно време с колегите си в отбора. Благодарение на нас той и другите направиха кариера в чужбина. След това какво свършиха?", попита той.

Всичко за несъстоялия се дебат между двамата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase