Снимка: БФС
fallback

Полузащитникът Йоан Стоянов се присъедини към лагера на националния отбор на България късно тази вечер, след като кацна в София с полет от Тел Авив.

Той бе възпрепятстван да подсили тима ни навреме заради извънредната ситуация в Израел.

В последните дни Българският футболен съюз положи всички усилия, за да може футболистът на "Апоел" (Беер Шева) да бъде транспортиран на българска територия и да се включи към подготовката на представителната ни селекция за предстоящите двубои срещу Литва (14 октомври) и Албания (17 октомври).

Стоянов бе блокиран в Израел заради войната, обявена от групировката "Хамас" на европейската държава.

От БФС поискаха съдействие от посолството на България в Израел, за да бъде осигурен транспорт за Стоянов. Той успя да се измъкне от Беер Шева, където играе за местния "Апоел", и да пристигне в Тел Авив, но бе изпуснал и двата полета на правителствения самолет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 6 месеца

Преди знаех всички имена в национала а сега не мога да кажа и един български футболист освен ако Валери Божинов още не играе.Тея сега са по анонимни от тайни агенти.

14

Пепи

преди 6 месеца

Долнооо.

13

Анонимен

преди 6 месеца

Да стои там, нали има израелски паспорт! Взеха да му треперят краката сигурно, щото като израелец може да бъде мобилизиран и пратен да воюва с Хамас, та бърза да избяга. Време е събирачите на паспорти да разберат, че гражданството на една страна освен права води и до задължения, а някои от тях не са приятни. Напомня ми за случая с един футболист от Бразилия, която преди конфликта играеше в Украйна, взел украински паспорт и му пратиха повиквателна, та се чудеше как да мине границата нелегално

fallback