Снимка: БГНЕС
fallback

С превишена скорост се е движил мъжът, убил дете на ул. Генерал Гурго. Не е имало спирачен път, а шофьорът е бил зад волана след употреба на алкохол. Това обявиха от СДВР в брифинг за медиите относно катастрофата .

Едва 400 метра е карал пияният Петър Тодоров, преди да блъсне и убие дете на пешеходна пътека в София снощи. Той се качил на колата на ул. "Славянска беседа", а катастрофата снатала на кръстовището на ул. "Гурко" и ул. "Цар Иван Шишманов", разясни старши комисар Любомир Николов. Експертизата показва, че промилите в кръвта на мъжа са били 2.

Колата се движела толкова бързо, че спряла на повече от 100 метра от мястото на сблъсъка.

Прокуратурата ще повдигне обвинения на шофьора за престъпление с евентуална умисъл.

Водачът на автомобила е бил предружаван от жена и дете в автомобила. Тя не се опитала да го спре да седне зад волана, тъй като не давал признаци, че е под влияние на алкохол.

Мъжът не е направил опит да избяга. Има само едно образувано досъдебно производство през 2015 година за шофиране след употреба на алкохол.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Гунчо

преди 8 месеца

Дядо казваше по добре двама да ме водят,отколкото четирима да ме носят.Дайте власт на родителите на загиналите деца,те ще си ги осъдят

91

Шамар с крак

преди 8 месеца

Дрифтаджийчето къде е ?

90

Анонимен

преди 8 месеца

Пиян и доказано дриогиран шофьор ако убие на пътя трябва да се приравни автоматично към предумишлен убиец.

fallback