Снимка: iStock

Военната диета става все по-популярна през последните няколко месеца. Тя обещава свалянето на 10 кг за една седмица. С отпускането през лятото и наближаването на есента мнозина се опитват да стегнат тялото по-бързо. И искат да се разделят с няколко излишни килограми, натрупани през почивката. Ето защо решават да се подложат на нея. Но тя освен ползи, има и някои недостатъци, за които трябва да знаете.

Какво представлява военната диета и безопасна ли е?
Тя предлага граничен прием на калории, като основно е предназначена за драстична загуба на тегло. Освен това трябва да е изпълнявате само за три дни. Но уловката е, че по време на последващите четири е необходимо да похапвате само определени храни. И същевременно се поддържа калориен дефицит. Въпросният модел помага на много хора да ограничат апетита.  Но са необходими повече изследвания за доказване на теорията на 100%.

Наричат я военна диета, защото не се основава толкова на диетични практики, отколкото на строгостта, свързана с всеки един униформен от армията.

За разлика от много модерни диети, военната не налага на участниците да купуват добавки, специални шейкове или пакетирани ястия. Няма включени изисквания за упражнения и не се препоръчват промени в начина на живот. Което устройва много хора, които трудно излизат от зоната си на комфорт.

Как работи тази нискокалорична диета?
Следвайки тридневния режим за три дни седмично, човек изпада в калориен дефицит. Това насърчава отслабването. Но стига да се спазват указанията на военните стриктно.

По време на четирите почивни дни трябва да се продължи поддържането на калориен дефицит. Но от друга страна участниците стават по-гъвкави по отношение на това, което има в чинията им. Ала е хубаво да определят максималното количество калории за деня. Това става, когато умножат теглото си по 12. Въпросното число не бива да надвишава 1500 калории на ден.

Военна диета - кои храни са позволени?

Ето и списък с тези, които може да дете през трите дни от военната диета:

Грейпфрут
Банани
Ябълки
Зелен боб
Броколи
Моркови
Тост
Солени крекери
Фъстъчено масло
Извара
Сирене чедър
Яйца
Риба тон
Месо
Кафе или чай

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Иточник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase