Продукти:
- ½ пресен ананас или 1-2 консерви с ананас
- 250 г мл течна студена сметана за разбиване, без захар
- 500 г маскарпоне
- 3 супени лъжици пудра захар
- 50 г кокосово мляко от консерва
- 200 г бишкоти
- 250 мл сок от ананас
- 50 мл ром
Приготвяне:
В дълбока купа с помощта на миксер разбийте сметаната със захарта. След това добавете млякото и маскарпонето и отново разбийте добре. В дълбока чиния комбинирайте сока и рома. В подходящ съд, в който ще приготвите тирамисуто, сложете равномерно малко от крема. Потопете бишкотите в сока с ром и подредете един ред.
Намажете ги с крем, декорирайте няколко резенчета ананас. По желание върху крема може да поръсите и малко кокосови стърготини. След това направете и втори ред с напоени бишкоти. Върху тях отново намажете крем и подредете ананас. Завършете десерта в обилно намазване с крем и декорация от ананас. Може да поръсите през цедка и малко натурално какао на прах. Сложете в хладилник, за да стегне за няколко часа.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
8
Анонимен
преди 8 месецаЗаливът се минава в двете посоки. В средата дълбочината е над 10 м почти открито море. Носът пази, но пък има отразени и отклонени вълни. Сега сладкиш смокини натюр.
7
Анонимен
преди 8 месецаОт какъв пол е рома? Хубаво е да знам все пак като ще търся съставки за рецептата. Трябва да знам женски ром или мъжки ром трябва.
6
Ядрен вампир Z
преди 8 месецаРома многодетен ли е или сирак?