Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • ½ пресен ананас или 1-2 консерви с ананас
  • 250 г мл течна студена сметана за разбиване, без захар
  • 500 г маскарпоне
  • 3 супени лъжици пудра захар
  • 50 г кокосово мляко от консерва
  • 200 г бишкоти
  • 250 мл сок от ананас
  • 50 мл ром

Приготвяне:

В дълбока купа с помощта на миксер разбийте сметаната със захарта. След това добавете млякото и маскарпонето и отново разбийте добре. В дълбока чиния комбинирайте сока и рома. В подходящ съд, в който ще приготвите тирамисуто, сложете равномерно малко от крема. Потопете бишкотите в сока с ром и подредете един ред.

Намажете ги с крем, декорирайте няколко резенчета ананас. По желание върху крема може да поръсите и малко кокосови стърготини. След това направете и втори ред с напоени бишкоти. Върху тях отново намажете крем и подредете ананас. Завършете десерта в обилно намазване с крем и декорация от ананас. Може да поръсите през цедка и малко натурално какао на прах. Сложете в хладилник, за да стегне за няколко часа.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 8 месеца

Заливът се минава в двете посоки. В средата дълбочината е над 10 м почти открито море. Носът пази, но пък има отразени и отклонени вълни. Сега сладкиш смокини натюр.

7

Анонимен

преди 8 месеца

От какъв пол е рома? Хубаво е да знам все пак като ще търся съставки за рецептата. Трябва да знам женски ром или мъжки ром трябва.

6

Ядрен вампир Z

преди 8 месеца

Рома многодетен ли е или сирак?

fallback