Снимка: Istock

Продукти:

  • 4 средно големи домата
  • 1 супена лъжица зехтин за поръсването им
  • сол и черен пипер на вкус
  • сушени риган, босилек, розмарин на вкус

Приготвяне:

Доматите се измиват и нарязват наполовина или на няколко по-едри парчета, като месестата им част се премахва. Овкусяват се със зехтин и подправките, след което се слагат в кошницата на еърфрайъра. Пекат се 30 минути на 115 градуса. След това се обръщат и се готвят още 30 минути. Колкото по-големи са доматите, толкова повече време отнема дехидратирането им.

В случай, че използвате по-малки домати, намалете времето за готвене или често проверявайте на какъв етап е дехидратацията им. След като доматите са готови може да ги сложите в бурканче, да им добавите хубав зехтин, малко чесън, по желание и люта чушка. Съхранявайте в хладилник за няколко дни.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase