Снимка БГНЕС, архив

Неизвестни нахлуха в берлинския апартамент на фронтмена на Rammstein Тил Линдеман, съощава в. Bild, позовавайки се на източници, близки до музиканта. Според изданието нападателите са си пробили път през аварийния вход към покрива на къщата и оттам са влезли в таванския апартамент на Линдеман. Той е информиран за случилото се, но в момента заедно с други членове на групата е в Брюксел. Полицията претърси стълбищните клетки в сградата за евентуални улики. Все още не се съобщава какво може да стане плячка на натрапниците.

Групата и нейният фронтмен преди това бяха изправени пред поредица от обвинения в сексуален тормоз, след като ирландката Шелби Лин разкри в социалните медии, че е била дрогирана по време на парти на концерт на Rammstein във Вилнюс през май. Според нея Линдеман се опитал да я убеди да правят секс и бил бесен, когато му отказала. Момичето твърди, че като цяло си спомня смътно тази вечер, а на следващия ден открила синини по тялото си.

Още по темата

На 14 юни прокуратурата в Берлин обяви, че е започнала предварително разследване срещу Линдеман по обвинения в сексуални престъпления и разпространение на наркотични вещества. Според прокуратурата жалби срещу изпълнителя са постъпили "от три лица".

През юли кийбордистът Кристиан Флейк Лоренц беше обвинен в насилие от две жени. Някои от жените са свидетелствали под клетва и са изправени пред затвор, ако лъжесвидетелстват. Rammstein категорично отхвърли всички обвинения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase