fallback

Общ преглед

Много хора, сред които близки, приятели и колеги се събраха да се сбогуват с бившия социален министър Иван Нейков. Той почина на 31 юли на 68 годишна възраст.

Президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов посочи, че Иван Нейков е голям човек, приятел, експерт с прекрасно чувство за хумор. “Ще липсва много. За последно се срещнахме случайно пред един магазин, той беше с внучетата си и си побъбрихме сладко, сладко както сме го правили много пъти”, разказа председателят на КТ Подкрепа.

Oще по темата
Васил Чобанов от Българската търговско - промишлена палата и бивш състудент на Иван Нейков заяви пред БГНЕС, че още като студент е видял неговите умения да бъде посредник в ключови моменти.

“Иван умееше да накара страните да говорят помежду си и да се стигне до общи решения. Освен това като колеги от курса в Юридическия факултет видяхме неговата голяма любов в неговото голямо семейство. Много ми е жал, че се разделяме с него”, каза Чобанов.

Добри Митрев, председателят на Българската стопанска камара (БСК) определи Иван Нейков като човек с главно “Ч”, истински демократ, рядко възпитан професионалист, изключително добронамерен и диалогичен човек. “БСК винаги ще помнят Иван Нейков. Такива хора вече има все по - малко, всяка една такава загуба остава у нас една огромна празнота, защото той бе човек, който властта не промени. Остана си същия земен, добър, сладкодумен човек, приятел и експерт”, допълни Добри Митрев.

На поклонението присъстваха и редица политици като бившата социална министърка и настоящ депутат от ГЕРБ Деница Сачева, председателят на СДС Румен Христов, бившият служебен министър председател Гълъб Донев, бившият социален министър Бисер Петков, служебният премиер и бивш кмет на София Стефан Софиянски, бившият МВР шеф Емануил Йорданов, Найден Зеленогорски, ген. Димо Гяуров и други.

Иван Нейков е роден на 17 април 1955 г. в Хасково. Завършва право в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и до 1990 г. е инспектор-юрист в Главната инспекция по труда.

Между 1990 и 1997 г. заместник- председател на КНСБ.

През 1997 г. е министър на труда и социалните грижи в служебния кабинет на Стефан Софиянски, а по-късно остава на тази позиция и в последвалото правителство на Иван Костов до 2001г.

Нейков е председател на Балканския институт по труда и социалната политика, преподавател в Софийски университет “Св. Климент Охридски” и в Нов български университет (НБУ).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

До 8 АЗ

преди 8 месеца

От Дедо ти "Хейтър"Има кой да ме съди. На приказка лесно,всеки я може. Който поема отговорност на Земята, ще го направи и Отвъдното, но плямпалата, макар и "Я"ксперти на балканско ниво-бол. Но те ще си останат вечно прокълнати и с право. От мене нищо друго, освен едно - - . . - - И то не заради минималната пенсия , а за унижението пред генповреденяци, които не познавайки що е това труд, категория на труда, квалификация ми изчислиха и продължават да ми "актуализират" пенсията, според "приноса"

21

Анонимен

преди 9 месеца

Как лошо гледат събралите се мафиоти. Един от тях ги напусна. Едно сърце и една уста спряха да се свиват навеки.

20

Анонимен

преди 9 месеца

Мафията изпраща един от видните си членове. Дори Костов не може да не присъства. Това показва какъв висок пост във Фамилия Костоне е имал босът.

fallback