Снимка: KCTV
fallback

Хенри VIII е имал Ханс Холбайн Младши, който го е нарисувал с наднормено тегло и влошено здраве, но с продължително самонадеяност на монарх, излъчващ власт над света.

В непрозрачния двор на Ким Чен Ун обаче е трудно да се разбере кой художник е нарисувал огромния портрет на върховния лидер на Северна Корея на върха на планината Паекту, за който се твърди, че е част от вълна от нови изображения, които той е поръчал, за да продължи своя "култ към личността".

Показан в изложба, публикувана от държавните медии на Пхенян тази седмица, портретът показва Ким, може би малко по-малко едър, отколкото е в реалния живот, облечен в кафяво палто с кожена яка, яздещ бял кон. Усмихнато доброжелателно, лицето му блести от розово-златния залез отвъд.

На снимка, окачена отляво на Ким в планината, той се усмихва зад волана на трактор. В друга сади дървета.

Анализаторите предполагат, че изложбата в изложбената къща Okryu в Пхенян представлява промяна в стратегията на режима.

Изложбата беше открита в чест на 70-ата годишнина от Корейската война, известна на север като "Отечествената освободителна война". Тя е първата, показваща многобройните лица на Ким, след като бяха премахнати правилата, блокиращи художниците, рисуващи лидера. Твърди се, че той също е поръчал три мозаечни стенописа на себе си за публично показване.

Изложбата съдържа най-малко осем картини, изобразяващи Ким. Сред тях е един портрет, който показва Ким в реновирания курорт с горещи извори Янгдок. Друг го представя как отваря терасовидни домове Kyongru-dong, а в трети той посещава революционното училище Mangyongdae, известна институция за сираци и потомци на "революционни мъченици". Друга картина показва неговия SUV Lexus, покрит с кал, докато обикаля наводнени региони.

И дядото на Ким, Ким Ир Сен, и баща му, Ким Чен Ир, започнаха да показват свои портрети и статуи на публично място в ранните години на управлението си.

В репортаж за изложбата Корейската централна новинарска агенция заяви, че картините показват "великата личност на Ким Чен Ун" и че той е "постигнал една победа след друга в конфронтациите с империализма и САЩ, които продължават от векове".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 9 месеца

А изложба на великия и незаменим Джо Бидон, коги? С удоволствие ще посетя изложба на Джо, застинал във всички пози и конфузни ситуации. Дори възседнал тоалетната чиния ще изглежда прекрасен и величествен.

31

malgiorno a tutti

преди 9 месеца

ким трети тлъсти е пряко потвърждение на приказката, че не се говори за нов шеф и малко прасенце, оти се не знае каква *** ще излезе накрая. Е, тази даже я рисуват, мо тамо с ким първи зъбати и ким втори *** :).

30

Майка Русия

преди 9 месеца

Боже дай ни сили да се препорим със Содома който ни налагат! Дай сили на майка Русия, на майка Корея да надигнат глава и да разкъсат робските вериги и да счупят главата на капиталистическата змия.

fallback