Снимка: БГНЕС

Полицията е задържала група дилъри в Слънчев бряг през уикенда, като в нея влизали чужденци от Нигерия и Гана.

Те са разпространявали марихуана, екстази и кокаин, като коката е вървяла между 120 и 160 лева за половин грам. Джойнтът пък е вървял между 30 и 90 лева, съобщиха на брифинг директорът на ОДМВР – Бургас ст. комисар Калоян Калоянов, зам.- окръжният прокурор на Бургас Манев и наблюдаващият прокурор Мирослав Илиев.

Групата се състои от осем човека и е била наблюдавана в продължение на два месеца.

"Има ясна изразена йерархична структура. Шестима от тях са граждани на Нигерия, а двама на Гана и са със статут на постоянно пребиваващи. Престъпната им дейност се състои в това да организират разпространението на наркотични вещества на територията на Слънчев бряг", разкри ст. комисар Калоянов.

Дрогата е била продавана основно на централната алея в Слънчев бряг. Характерно за групата било, че използвали тайници за съхранение на наркотиците, които се сменяли всеки ден и се зареждали в обедните часове. В групата е имало човек, който обикалял с велосипед да следи за полицаи.

В тайниците, както в 3 от жилищата, обитавани от пласьорите, са открити над 50 джъмпера с кокаин, над 100 с марихуана, 140 таблетки екстази, както и около 20 хил. лв.

Освен навлизането на нови и по-опасни наркотични вещества има и нови методи на разпространение на наркотиците по Черноморието. Промени има и при групите, които се занимават с този вид престъпления. Това каза пред журналисти временно изпълняващият длъжността заместник окръжен прокурор в Окръжна прокуратура – Бургас Мануел Манев.

“По разследването са извършени множество действия- претърсвания, огледи на местата на тайниците, разпитани са свидетели. Седем са задържаните лица за срок от 72 часа с оглед внасянето на искане за постоянен арест. Един от групата все още не е открит, издирва се. Днес ще внесем искане за постоянен арест, спрямо задържаните“, посочи от своя страна наблюдаващият разследването прокурор Мирослав Илиев. Към момента задържаните са с повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. След изготвянето на назначените експертизи, най-вероятно обвиненията ще бъдат прецизирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase