Продукти:
- 1 пакет паста големи миди
- 500 г телешка кайма
- 250 г гъби, нарязани
- 1 чаша рикота
- 1 голямо яйце
- 2 скилидки чесън, пресован
- 2 чаени лъжици сушен риган
- Сол и черен пипер на вкус
- 300 г доматен сос пасата
- 1 и ½ чаши настъргана моцарела
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Кипнете подсолена вода. Сварете леко пастата миди за около 8 минути. Отцедете и оставете настрана.
Загрейте тиган на средна към висока температура. В него запържете каймата до кафяво за около 7-8 минути. Добавете нарязаните гъби. Гответе с разбъркване, докато гъбите покафенеят и се свият, а течността от тях започне да се изпарява. Отцедете отделената мазнина от сместа. Прехвърлете в отделна купа и оставете да изстине за 10 минути.
Към сместа добавете рикотата, яйцето, чесъна, ригана. Разбъркайте много добре. Овкусете със сол и пипер. Добавете половината от доматения сос на дъното на тава за печене. Подредете мидите в нея. Напълнете всяка мида с плънката. Залейте с останалия доматен сос. Поръсете с настърганата моцарела.
Печете в загрята фурна за около 30 минути или докато моцарелата се разтопи и хване загар.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
6
ХФ
преди 10 месецаЗа разлика от коментарите на колегите, аз пък харесвам рецептите на днес-а. Сума ти рецепти съм си запазил, само не мога да се наканя да готвя. Мерси за рецептата и продължавайте с интересни нови а също така и традиционни рецепти. Ако можеше с видео, още по-добре :)
5
Анонимен
преди 10 месецамакарони мидички за закуска с препечен хляб
4
Някой
преди 10 месецаТози сайт е достатъчно развален за да просъществува нещо от този сорт като кулинарна рубрика хаха. Аз мога да пробвам, но само ако ми готвят вече с червено вино. Такъв е животът, че стрес и нерви и умора няма кой да готви сто часа и три води през бретона. Пък има инфлация. Продуктите два пъти по-скъпи, наемите, сметките и доплащане доста на ток, интернет по-скъп и т.н. Ще отиваме в диетичният отдел да пасем трева хаха