Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 пакет паста големи миди
  • 500 г телешка кайма
  • 250 г гъби, нарязани
  • 1 чаша рикота
  • 1 голямо яйце
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 2 чаени лъжици сушен риган
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 300 г доматен сос пасата
  • 1 и ½ чаши настъргана моцарела

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Кипнете подсолена вода. Сварете леко пастата миди за около 8 минути. Отцедете и оставете настрана.

Загрейте тиган на средна към висока температура. В него запържете каймата до кафяво за около 7-8 минути. Добавете нарязаните гъби. Гответе с разбъркване, докато гъбите покафенеят и се свият, а течността от тях започне да се изпарява. Отцедете отделената мазнина от сместа. Прехвърлете в отделна купа и оставете да изстине за 10 минути.

Към сместа добавете рикотата, яйцето, чесъна, ригана. Разбъркайте много добре. Овкусете със сол и пипер. Добавете половината от доматения сос на дъното на тава за печене. Подредете мидите в нея. Напълнете всяка мида с плънката. Залейте с останалия доматен сос. Поръсете с настърганата моцарела.

Печете в загрята фурна за около 30 минути или докато моцарелата се разтопи и хване загар.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase