Снимка: Istock

Продукти:

  • 600 г варено/печено пилешко месо
  • 2 супени лъжици масло
  • 2 супени лъжици брашно
  • 3 скилидки стрит чесън
  • 1 чаша прясно мляко
  • 220 г крема сирене
  • 1 и 1/2 чаша настъргана моцарела
  • 1/4 чаша настърган пармезан
  • сол, черен пипер на вкус
  • мащерка, босилек на вкус

Приготвяне:

В подходящ тиган сложете маслото, за да се разтопи. След това добавете брашното, чесъна и млякото и хубаво разбъркайте. Намалете котлона и добавете крема сиренето и разбъркайте, докато стане гладка и кремообразна смес. Следва да сложите накъсаното месо, 1 чаша настъргана моцарела, пармезана, сол, черен пипер на вкус, риган и мащерка. Разбъркайте добре, прехвърлете в подходяща тава за печене. Поръсете с останалата моцарела и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато се образува златистокафява коричка. Сервирайте с хубав хляб.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase