IStockphoto

Как миете косата си всеки път, когато сте под душа? Държите ли да минат поне пет минути преди да отмиете шампоана или гледате побърза да го махнете? Движенията с ръцете също са от значение, защото чрез тях пада не само мръсотията. Те са много полезни за скалпа на главата. 

Ако сте били на фризьор, при който след подстрижката има измиване, със сигурност сте останали доволни от самата процедура. Друго си е специалист да го направи, ползвайки шампоан, балсам и някои ароматни масла, с които да подхрани косъма. Някои правят толкова хубав масаж, че не ти се става от мивката. С други думи - има какво да се поучим от експертите в тази сфера. 
 
Бюти съвети - техники, продукти и съвети за качествено измиване на косата
 
Според специалистите, за да имате здрава, гладка и хубава коса след баня, трябва да спазвате няколко условия. И подготовката не е няколко минути преди намокрянето на косата. Важни са продуктите, с които третирате косата, температурата и качеството на водата, както и не на последно място - техниките, с които триете с пръсти. 
 
При покупка на шампоан мислете за скалпа
 
Ако имате мазна коса, но същевременно скалпът ви е сух, Наталия Бъмфорд препоръчва първо да обърнете внимание на съставките, от които се нуждаете. В тази връзка не търсете определена марка шампоан, а заложете на формула, която е най-подходяща за състоянието на скалпа ви в момента. 
 
„След това изберете балсами и маски според вашия тип коса. Например, ако имате чувствителен скалп и боядисана коса, изберете шампоан за чувствителен скалп и балсам и маска за боядисана коса“, обяснява фризьорът пред Stylist. 
 
Забравете за кръговите движения 
 
Повечето инфлуенсъри съветват след като намокрите косата и добавите шампоан, да завършите с кръгови движения. Ала Ниа Петит е на съвсем друго мнение. 
 
„Търкането на ръцете ви с кръгови движения може да причини заплитане на косата“, обяснява тя. 
 

Храна за красота – какво да ядете за растеж на косата?

Грижа за косата – включете алое вера

Фолиева киселина  – помага ли за растежа на косата? 

Специалистът съветват да забравите за въпросната техника и за сметка на нея ползвате повече движения нагоре-надолу. Това ще намали риска от сплитане на краищата. „Ако имате къдрава коса, също така е добра идея да измиете с шампоан, като прокарвате пръсти надолу към върховете на косата си, за да премахнете всички гелове и тежки продукти, които могат да да се натрупали“, допълва Петит. 

Как още да миете косата си, за да е здрав и хубава, както и други бюти съвети ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase