Снимка: БГНЕС
fallback

Шефът на SpaceX, Tesla и Twitter, Илон Мъск, отказа да изтрие публикация на бившия руски президент Дмитрий Медведев след сигнал в социалната мрежа.

По-рано Медведев, който е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, написа, че никой няма нужда от съществуването на Украйна, затова тя ще изчезне като държава.

Това накара организацията на хакерите активисти "Анонимните" да призове за изтриването на публикацията. Според тях тя насърчава омразата и по същество може да се определи като държавна пропаганда.

"Всички новини са пропаганда до известна степен", заяви Мъск. Той се противопостави на призивите за цензура и допълни, че "хората трябва да вземат решения сами".

Това накара някои да определят Мъск като "полезен идиот" за руския режим.

Предприемачът обаче не е пестял критиките си за руските държавници. В края на миналата година Дмитрий Медведев обяви, че през 2023 година в САЩ ще избухне гражданска война, а Тексас ще е съюзи с Мексико.

"Това определено са най-абсурдните прогнози, които някога съм чувал, като същевременно показват удивителна липса на осведоменост за напредъка на изкуствения интелект и устойчивата енергия", коментира тогава Мъск.

Милиардерът бе един от първите помогнали на Украйна със сателитния интернет Starlink, който позволи независима комуникация на силите на Киев.

Мъск обаче е против ескалацията на конфликта и призовава да се подхожда внимателно и да се търси мирно решение, заради реалната опасност от Трета световна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Московски

преди 1 година

Тук има много истински коментатори на комунизма. Такива хора от 1970 ме учеха за разгрома и разпадането на империализма и САЩ и нато. Но си купувача японската електроника. Караха немските коли от западна имачкой а не източна немалко както сърбите казват и сега. Дано тези русофил породата повече русофоби.защото няма по голяма тъпотия в света. Има ли японофили, Франко филиал. Поне децата си да не заразяване с тази проказа . Познайте общото Путин и си...пин. един път избрани за цял живот.

74

Анонимен

преди 1 година

Медведев е прав не само за Украйна, ами изобщо нужда от граници няма никава, освен да се затормозяват хората. Никой не притежава планетата Земя и да се дели тя на парцелчета е меко казано смешно. Тия граници са само поводи за войни и конфликти.

73

Дядката

преди 1 година

Повечето западни публикации обаче , са от вредни ***!

fallback