Снимка: Facebook

Бивш съсед на Иван Владимиров-Нав разказа, че срещу него също е размахван пистолет през 2006 г. Добри Божилов също е подавал сигнали в полицията, но без резултат.

"Майката на Румен Тонев е клошарка и бяха напълнили входа с боклуци. Направих няколко пъти забележка, а след това получих и заплахи", разказа по bTV Божилов.

"Ти ще страдаш много", казал агресивният Румен Тонев на съседа си. Впоследствие колата на Божилов била надрасквана и чупена. Той добави, че до този момент не бил подавал сигнал срещу Тонев. До него се стигнало, след като Румен размахвал пистолет и срещу него.

Божилов започнал да почиства отпадъците, които са били събрани между етажите на блока. Тонев излязъл с пистолет и обвинил съседа си , че тормози майка му. Последвал скандал между двамата мъже. За щастие тогава конфликтът бил потушен и не се стигнало до инцидент.

След случката Добри Божилов се насочил към полицията, където подал и сигнал.

"Целият треперех. Рано или късно този пистолет щеше да гръмне", посочи Божилов.

Нав е бил американски гражданин, дано това да доведе до разрешаването на този случай, добави още той.

От полицията са казали на Нав, че трябвало да води гражданско дело. Всички са му казвали, че нямало какво да направи срещу съседа, който го тормози, посочи той.

"Нищо чудно аз да съм следващият такъв случай", каза Иван Владимиров-Нав преди два месеца, а думите му се оказаха зловещо пророчески, каза Сашо Кадиев в началото на предаването.

Психологът Иван Владимиров-Нав, бе застрелян при междусъседски скандал във вторник.

Задържан за убийството е бившият полицай Румен Тонев. Конфликтът между него и семейството на Владимиров започнал преди 30 години, разказаха съседи. Двете семейства подавали сигнали един срещу друг в полицията. Подадените общо сигнали били 12. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase