IStockphoto

Бюти тенденциите се променят с всяка изминала година. След като вече почти не носим предпазни маски, можем отново да използваме любимите си гримове по-често. С идването на 2023-а някои трендове си отиват, за да отстъпят място на други. Има и такива, които остават - за радост за мнозина, залагащи на по-естествената красота. 

 
Независимо какви бюти тенденции сте следвали през изминалите 12 месеца, време е да се информирате за най-новите трикове на световноизвестните гримьори и инфлуенсъри. Те ще диктуват излъчването на много звезди през тази година. 
 
Ето какви трикове за красота да следвате през 2023-а:
 
1. Slugging
 
Лъщяща кожа, която прилича на глазурата на вкусна поничка е техниката, на която залагахме през 2022-а. Но ето, че тя е тук, за да остане поне до края на зимата. 
 
При така нареченият Slugging стил жените използват вазелин или друг сходен продукт върху добре изчистена кожа. Обикновено го поставят преди лягане, за да хидратират по-качествено лицето си. И то изглежда по-лъскаво и сияйно на другия ден. 
 
Въпросната техника свежда до монимум трансепидермална загуба на вода, поддържайки кожната бариера и задържайки влагата в клетките. Според експертите тази бюти тенденция, дошла от азиатките, ще се превърне в масова през новата година. 
 

Бюти тенденции – грим от 60-те за есен/зима 2022

Зима 2022 – 5 тенденции в грима

Ситен брокат по клепачите – идея за зимен грим

2. Грим на кокетка 
 
Носталгията по миналото продължава. Ще я забележим по ефектния грим на много жени през 2023-а. Може да се каже, че този тренд в грима е смесица между няколко по-стари. Най-отличителни от тях са мекия блед гръндж и балеткора. Става дума за така наречената хиперженственост, която да бъде постигната с по-лек грим. 

Още бюти тенденции за 2023 г. и още много съвети за красота ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase