IStockphoto

От лятото до зимата не само начинът ни на живот, дрехите или хранителните навици се променят, но кожата също преминава през метаморфоза с всеки сезон. Говорейки за нощна грижа, която е съществена част от възстановяването и съживяването на кожата от целия ден, изпълнен с мръсотия, замърсяване и слънчеви лъчи, тя също се нуждае от малка промяна.

Тъй като лицето ни става по-сухо през зимата заради студените ветрове и сухия въздух, това сериозно влияе върху гладкостта на кожата и цялостното ѝ здраве. Тя започва да се зачервява, да се появяват петна и дори може да забележите лющене. Студените ветрове атакуват нивата на влажност в кожата и това значително влияе на правилната хидратация и защитната бариера.
 
И така, какво правим в такива моменти? В допълнение към използването на широкоспектърен слънцезащитен крем и добър ултрахидратиращ овлажнител, ние също трябва да съживим нашата нощна грижа за кожата, включително метода на почистване, начина на ексфолиране и разбира се, типа овлажнител, който използваме.
 
Грижа за кожата – перфектната вечерна рутина за зимата: 
 
1. Почистете лицето с мляко или продукт на млечна основа
 
Млякото е невероятно почистващо средство. Съдържа млечна киселина, която действа като перфектния убиец на мръсотията по лицето. Може да си закупите почистващ препарат на млечна основа, за да премахнете грима и да почистите кожата в дълбочина преди лягане. Той не само ще остави лицето напълно чисто, но също така ще ви осигури мека и еластична кожа.
 
През зимата млечните продукти са най-добрият ви избор. Ако нямате у дома, може да използвате и чисто мляко. Просто вземете малко количество и изплакнете лицето си с него.
 
Съвети за красота: Как да се грижим за кожата при поява на екзема

Съвети за красота: Алпийските съставки ще спасят сухата ви кожа

Грижа за кожата: 5 грешки, които правите вечер
 
2. Внимавайте с ексфолирането
 
Ексфолирането също е важно през зимата, за да се премахне мъртвата, лющеща се кожа. Но не забравяйте да го правите по-нежно през студеното време и не много често. Използвайте нежен скраб или домашно приготвен продукт, в който се съдържат овесени ядки или кафе, като добавите към тях малко кокосово масло или мляко.

Още за грижата за кожата през зимата и други бюти съвети ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase