IStockphoto

Ако някога сте отваряли претъпкан гардероб, само за да се взирате в дрехите и да решите, че „няма какво да облечете“, не сте сами. Понякога, колкото повече опции имаме, толкова по-сложно и объркващо може да бъде да съберем правилния и перфектния тоалет. Един трик, в който много модни професионалисти се кълнат, е изграждането на капсулен гардероб и инвестирането в основни неща, които могат да бъдат оформени по различни начини, вместо да се доверявате на всяка една нова тенденция.

 
И все пак, въпреки че капсулните гардероби определено са по-интелигентният и по-устойчив начин за стилно облекло, създаването на такъв изглежда по-лесно, отколкото всъщност е. Как да започнем? В кои дрехи да инвестираме? Кои трябва да изхвърлим?
 
За да отговори на всички тези въпроси, на помощ идва дизайнерката Миша Ноно, която е известна като куратор на най-добрия гардероб само с осем артикула и дори си сътрудничи с Меган Маркъл за нейната колекция Smart Works през 2019 година. Тя споделя съветите си как да пазарувате и да стесните избора си, като ви предпазва от нервите, които изпитвате преди всяко излизане.

Какво е капсулен гардероб и защо е добра идея?
 
Капсулният гардероб е кратка, подбрана селекция от вечни дрехи. Може да варира от човек до човек въз основа на различния начин на живот, но най-добрите дрехи са тези, които могат да се носят на работа, по време на коктейл и през уикенда. Рационализирането на гардероба ви, рационализира и живота ви. С капсулния гардероб никога няма да се чувствате така, сякаш няма какво да облечете.
 
„Успокояващо е да знаете, че притежавате само няколко парчета, които могат да се съчетават лесно и винаги изглеждат шик. Освен това е страхотен избор и за околната среда, както и за портфейла ви, защото купувате по-малко дрехи, които носите по-дълго време“, казва Ноно пред InStyle.
 
Дженифър Анистън с идея за коледен подарък

Коледни пижами – идея за подарък за близък човек

Дами и господа, Риана е готова за Коледа!

Кои са елементите, които да притежаваме?
 
Първо и най-важно е всяка жена да притежава перфектната бяла риза. След това намерете своите любими модели поли и панталони по мярка, които пасват и описват тялото ви по перфектен начин. Придържайте се към неутрални цветове като черно, бяло и синьо, защото те са подходящи както за професионална, така и за ежедневна среда. За небрежен външен вид трябва да намерите перфектната тениска и я купете в няколко цвята за съчетаване с любимия ви деним.

Още за капсулния гардероб и други модни съвети ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase