Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на Полша Анджей Дуда заяви, че ракетата, която падна в страната му и уби двама души, е "вероятно злощастен инцидент".

Няма основания да се смята, че инцидентът с ракетата е умишлена атака, каза Дуда, или че ракетата е изстреляна от руска страна.

Oще по темата
Той казва, че е "много вероятно" експлозията  да е причинена от украинската противовъздушна отбрана.

Украйна се опитва да се защити срещу залпа от руски удари. Тя обаче отрече да има вина за взрива в полското село.

Полша все още анализира възможността за стартиране на мярката по член 4 на НАТО, официалният механизъм за консултации, при който дадена страна може да свика среща, когато почувства, че нейната територия е нарушена или застрашена, според нейния премиер Матеуш Моравецки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Сандо

преди 1 година

С-300 е земя въздух комплекс. За да порази цели на земята трябва да се изтреля по балестична линия което означава съвсем целонасочено системата да бъде насочена към целта. С други думи, в никаквъ случай този инцидент не е случаен!

49

Анонимен

преди 1 година

Айде бе Дудо, кво стана? НАли искаше да обявяваш война на Русия едва ли не?! Че даже искаше да активира клауза в договора на НАТО, която задължават останалите членки на НАТО да се включат във войната. Ненормални фанатици такива. Даже и американските ястреби дадоха заден ход и им набиха канчето на тези смешници

48

Абе, защо толкова

преди 1 година

извинения за нещо, което не би следвало да има нужда от толкова обяснения? Това за укротяване на полските граждани ли е? Защо НАТО станаха толкова мили и сговорчиви след "освобождаването" на Херсон? Само до преди седмица лаеха като бесни кучета "До победа на бойното поле! Никакви отстъпки!". Защо не бяха толкова сговорчиви по времето на "Миск 2"?

fallback