Снимка: БГНЕС
fallback

Два исторически военни самолета се сблъскаха във въздуха на авиошоу вчера в американския град Далас и паднаха на земята в пламъци и дим, съобщиха федералните власти. Не е известно колко хора е имало на борда и дали има пострадали хора на земята, предаде БТА, позовавайки се на АП.

Сблъсъкът между "Боинг Би-17", т.нар. летяща крепост, и "Бел Пи-63 Кингкобра" е станал около 13,20 ч.  местно време на възпоменателно шоу за американските ВВС, съобщи Федералната администрация по въздухоплаване (ФАВ).

Към мястото на катастрофата са се отправили спасителни екипи. Телевизионни кадри на живо показаха хора, поставящи оранжеви конуси около отломките на бомбардировача.

Another video shows the mid-air collision in Dallas. No word on the conditions of those on board pic.twitter.com/kWTOPd07t1

— BNO News Live (@BNODesk) November 12, 2022

Четиримоторният "Боинг Би-17" и бил основен бомбардировач във въоръжените сили на САЩ през Втората световна война. "Кингкобра" е изтребител, използван предимно от съветските сили през войната.

На няколко видеоклипа в "Туитър" се вижда как изтребителят се врязва в бомбардировача и двете машини падат на земята в кълбо от огън и дим.

ФАВ и Националния съвет за безопасност на транспорта са започнали разследване за инцидента, предаде АП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 1 година

По-добре не ги пращайте тия пилоти в украйна, че ще се изпотепят помежду си, а руснаците ще си купят пуканки, за да гледат шоуто.

40

Анонимен

преди 1 година

Ох,този лошия Путин пак ги удари горкичките добрички кравари!!! Само той ще да е виновен за случилото се с недостижимите щатски асове!

39

Teo

преди 1 година

Нагледна демонстрация какво Димитър Списаревски е направил с точно същата летяща крепост. Дори и захода и ъгъла са почти същите, само че по-високо в небето и Списаревски е заходил отдолу. Иначе, жалко за момчетата. Хубаво е да има такива постановки, но самолетите са стари. За последно бях преди 2 години на Ханвайде, Кирххайм, Германия, и там се удариха, но на пистата. Поне нямаше загинали!

fallback