БГНЕС

Здрава имунна система е ключ към това да не боледува семейството ни през есента и зимата. По време на прехода от единия към другия сезон, мнозина прибягват до поставянето на ваксина и приема на определени витамини и минерали, за да подсилят своя организъм. В условия на пандемия, когато всеки се пази от коронавирус, това е добър ход. Но може би по-полезно е да се ползват повече натурални средства, след това лекарства и добавки.

 
„Ако човекът не се обърне към природата, ще изчезне!“, е казала баба Ванга. Сещайки се за причината за последните наводнения в страната и това, че толкова много от нас търсят вълшебни отвари за отслабване и детокс, вместо да разчитат на билки, смеем да твърдим, че е била права. Човек не осъзнава, че може да има силна имунна система, приемайки онова, което са използвали нашите баби и дядовци, които дори не знаели какво е имуномодулатор или стимулатор. Те го откривали на полето или в гората, като неслучайно много са доживели до 100 и повече години.
 
Как да използвате съветите на Ванга за по-добро здраве?
 
Сигурно си казвате, че едно време хората са водили по-спокоен живот и не са се притеснявали чак толкова за своята имунна система. Нямало е и коронавирус. Но въпреки това някои изследователи смятат, че баба Ванга е предсказала пандемията. По данни на руската медия 24СМИ, показваща разговори на нейни близки, тя говорела за неизвестна на хората болест, която ще се появи през 2020 г. Описала я като страшна чума, която ще бъде съдбоносна за всички хора по света.
 
Няма да влизаме в спорове и разнищване на теории, споделени от последователите на пророчицата от Рупите. Важното е да се върнем на онова, което тя винаги е твърдяла приживе – че билките могат да ни спасят от много болести и беди.
 
Български билки за силен имунитет
 
Баба Ванга винаги е препоръчвала лечебната сила на билките, в която не всеки от нас вярва. Тя била категорична, че всеки трябва да ползва тези, намиращи се в района, в който е роден. Причината отново е в природата и нейното хармонично единство с човека.
 
„Не признавам лечение при което трябва да се пият по 20 – 30 билки наведнъж. Понякога хората изпиват по цели чували, от различни растения, а ефектът е малък. Аз препоръчвам за дадена болест само по една билка или само едно лечебно средство, за да знае човек от какво се е лекувал или от какво си е навредил“, казвала най-известната българска пророчица. И посочвала на всеки, който я посети, че открием ли коя билка ни помага, ще се излекуваме.
 
„Аз не твърдя, че съм голям билкар, на мене тези билки ми се казват. Много често названията им, които изричам, са ми абсолютно непознати“, твърдяла тя.
 
Може би си мислите, че за подсилване на имунната система тя давала конкретни отвари от чай. Но преди да стане дума за топлите напитки, препоръчани от нея, е добре да изясним, че баба Ванга съветвала хората да се поливат с водата, в която са сварени конкретни лековити растения. И обяснявала, че по този начин техните съставки са по-ефективни.

Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase