Снимка: Lap.bg
fallback

Българският шампион Лудогорец победи финландския ХИК с 2:0 в Разград и запази добри шансове да излезе от групата в Лига Европа. Дори и да не успее обаче със сигурност ще има евромачове и през пролетта в Лига на конференциите.

През първото полувреме двата се захапаха, но липсваха добри голови положения.

Все пак Лудогорец успя да открие резултата в 38-ата минута. Рик Джонатан навлезе в наказателното поле и пусна пас с пета към захождащия Дани Групер, който със силен удар и донякъде грешка на вратаря на финландците успя да се разпише. Това беше неговият дебютен гол за "Орлите".

Минута преди края гостите изпуснаха златен шанс да изравнят след грешка на Оливие Вердон. Абубакари остана сам около точката на дузпата, но стреля право във вратаря Серджио Падт.

През второто полувреме финландците заложиха на по-атакуващ футбол, но бяха наказани в 64-ата минута. След грешка при разиграването Текпетей се откъсне сам срещу вратаря от центъра на терена. Той елиминира стража, но се засуети и бе затворен от противников защитник. Все пак успя да върне назад към нахлуващия Рик Джонатан, който от упор порази за втори път вратата на ХИК. Отиграването му определено вдигна адреналина на треньора Анте Шимунджа, който се хвана за главата.

Минута преди края Каули вкара трети гол, но бе отменен заради засада. В добавеното време пък играч на ХИК бе изгонен заради удар с лакът в лицето на Спас Делев.

До края на мача българският шампион уверено задържа резултата, като имаше възможност да вкарат и нови голове.

В другата среща от групата Рома и Бетис завършиха с равенство. Така Бетис е лидер с 10 точки, Лудогорец е втори със седем, Рома има 4, а ХИК е само с една точка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

балканджи Мишо

преди 1 година

Дали заради много чужденци в отбора или многото мюсулмани в града не чувствам Лудогорец за български отбор и затова и техните победи няма как да ме радват.

22

Анонимен

преди 1 година

браво това е отбор а не като левскарите

21

Анонимен

преди 1 година

Е Славия съвсем се превърна на менте, така е. Винаги си е била отбор на тотото.

fallback