IStockphoto

Кафявата захар често се използва като основна съставка при приготвянето на скраб, който става както за тялото, така и за скалпа. Втривайки го в кожата на главата, вие насърчавате кръвообращението и постепенно ще подпомогнете баланса на pH.

Въпросният натурален продукт за ексфолиране насърчава по-здравословния вид на кожата. Кафявата захар съдържа гликолова киселина, която е задължителна съставка за много продукти за красота. Тя помага за елиминиране на токсините от вашия скалп, подхранва и овлажнява кожата на главата.
 
Съчетаването на кафява захар с други съставки като овесени ядки и масло от жожоба подобрява здравето и външния вид на скалпа и косата. Тези естествени съставки осигуряват допълнителни ползи за грижата за косата. Освен че овлажняват, имат антисептични свойства. Помагат и при пърхот, косопад и увреждане на косъма.
 
Ето няколко рецепти за скраб с кафява захар, които да ползвате за вашия скалп:

1. С овесени ядки и кафява захар
 
Този скраб успешно ексфолира скалпа, премахва запушващите замърсявания и нечистотии. Също така засилва кръвообращението на космените фоликули.
 
Необходими продукти:
 
2 супени лъжици кафява захар;
2 чаени лъжички овесени ядки;
2 супени лъжици балсам за коса;
15 капки зехтин.
 
Смесете две супени лъжици кафява захар и овесените ядки в подходяща купа. Към сместа добавете 2 лъжици от любимия си балсам за коса. Добавете зехтина и разбъркайте отново с лъжицата.
 
Въпросният скраб с овесени ядки може да ползвате до два пъти месечно.

Още рецепти за домашен скраб четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase