Снимка: Istock

Продукти:

  • 400 г леща
  • 4-5 пилешки бутчета
  • 2 глави нарязан лук
  • 1 голям домат, нарязан, без люспите
  • 4-5 скилидки нарязан чесън
  • 1-2 нарязани моркова
  • няколко стръка нарязан кориандър
  • 1 ч. л. кимион
  • 1/4 ч. л. риган
  • сол на вкус
  • лют червен пипер на вкус – по желание

Приготвяне:

В подходяща тенджера сложете пилешкото месо да се вари с достатъчно вода, за да го покрие добре, като от време на време отстранявайте пяната, която се отделя. Когато месото е готово го извадете и нарежете на парченца с размер, който да е подходящ за супа. Върнете го в бульона и добавете лещата, заедно с останалите съставки. При нужда долейте малко вода. Варете, докато лещата се сготви.

Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase