Снимка: iStock

Въпреки че есента не е настъпила официално, последните модни тенденции за сезона ни накараха да мечтаем за цветни листа и уютни вечери. Съдейки по тазгодишните презентации на подиума, дизайните за есен 2022 са решени да направят комфорта отново привлекателен чрез смели цветове, изявени декорации и прекалено големи аксесоари.

Ако не сте запознати с висшата мода, идентифицирането на най-горещите тенденции за предстоящия сезон може да бъде трудно. Ключът е да имате предвид, че дизайнерите представят своята артистична визия на модния подиум. „Обичам да взимам различни части от това, което харесвам от дефилетата и да ги превръщам в нещо, което обикновените хора могат да носят“, казва Ясмин Моиниан пред InStyle. Това включва първо да вземете предвид вашия личен стил, структура и това, което вече е в гардероба ви. Оттам може да помислите как да включите модните дизайни във вашия стил.

Никога не подценявайте силата на добавянето на нови тенденции към вече притежаваните ви дрехи. Артикули като големи ръкави, смели цветове и сложни детайли могат да бъдат координирани с неутрални цветове и основни елементи от гардероба за създаването на по-приглушен стил. Наистина става въпрос за лична преценка и е много важно да се чувствате удобно, за да излъчвате увереност.

Всички вече знаем, че сезонните основни продукти като високи до коляното ботуши, пуловери, шалове и всички карирани неща се очаква да бъдат пуснати на пазара до края на септември. Но има много визии отвъд вече изпитаните, с които си струва да експериментираме.

Есенна мода – 8 задължителни тенденции за сезона
 

1. Контрастиращи дрехи

Очевидно обличането на няколко дрехи не е нова тенденция за есента, но вместо да съчетавате артикули, които изглеждат допълващи се, е по-добре да смесите различни текстури, както видяхме в дефилетата на Fendi и Miu Miu. Помислете за прозрачни дрехи, комбинирани с непрозрачни тъкани, трикотаж, наслоен върху трикотаж, както и обемни рамене.

2. Розов цвят
От всички колекции, монохроматичното розово обличане от Maison Valentino на Седмицата на модата в Париж привлече най-голямо внимание. Според стилистката Мики Фрийман, това е било променящ играта фактор, показващ че вековните сезонни ограничения имат остра нужда да бъдат разбити.

Фрийман прогнозира, че розовата тенденция ще бъде включена в ежедневното и по-официалното облекло за следващия сезон като начин за контрастиране на по-тъмните цветове, които са синоними на есента и зимата. Очаквайте розовото да се появи в ежедневните аксесоари, обувки, бижута и монохроматични или двуцветни визии, подчертаващи живия нюанс. Облеклото трябва да разказва история, да отразява настроението ви и да предизвиква нечие въображение.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase