IStockphoto

Ретрограден Меркурий е най-голямото астрологично събитие, което очакваме през септември. До началото на месеца Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон ще стартират своите годишни завъртания. И ако досега сте успявали да планирате някои хубави почивки и моменти за лятото, оттук нататък това ще е все по-трудно. За съжаление хаосът ще ни преследва чак до 2 октомври.

Меркурий е планетата на комуникацията, логистиката и информацията. И ще премине не през един, а през два различни знака. Първо ще бъде във Везни – на 9 септември, след което ще се премести в Дева – на 23 септември.
 
Онова което да очаквате от ретроградната планета е разклащане във връзките. Везни е знакът, управляващ партньорствата, договорите и баланса. Ето защо някои ще открият, че любовният им живот им куца или не искат да живеят вече с половинката си.
 
Навлизайки в Дева, ретроградният Меркурий ще обърка много насрочени срещи и планове, които ще трябва да почакат малко.
 
Какво да очаквате от 9 септември?

Овен
 
Ретроградният Меркурий ще повлияе на импулсивността на Овена и ще го накара да спре и да помисли малко, преди да предприеме нещо ново. През първата половина на периода ще изникнат на преден план неразрешени проблеми в отношенията. Те изискват разговори, но без повишаване на тон. След това някои представители на зодията ще открият, че не могат да се организират и да използват правилно свободното си време. Трябва да бъдат внимателни, за да избегнат неприятни ситуации.
 
Телец
 
Всичко се обръща с главата надолу за родените под този знак. Това ще повлияе и върху нивото им на производителност. Ето защо е добре да си водят бележки, за да не пропуснат нещо важно. Време е Телците да се откажат от всичко, което им тежи. Очаква се хора от тяхното минало да се появят и да искат да им се даде втори шанс. Но е по-добре да не им прощават и да ги държат надалеч.

Близнаци
 
Подобно на Телците, Близнаците ще се занимават с хора, които отдавна са забравили. Но заради този ретрограден Меркурий, ще имат вземане-даване отново с тях. 
 
Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase