Снимка: БГНЕС

Лудогорец преживя истински кошмар в Загреб и се прости с мечтата си да пробие в групите на Шампионската лига през този сезон. Хърватският гранд  Динамо разби с 4:2 разградски орли в реванша от третия квалификационен кръг и ще играе плейоф за влизане в заветната групова фаза на най-комерсиалния турнир в Европа. Родният шампион завърши двубоя с 8 души, след като червени картони Доминик Янков , Рик Джонатан и Жан Карничник и може да има сериозни претенции към съдията Беноа Бастиен.

Така Лудогорец отпадна от надпреварата след общ резултат 3:6. Хората на Анте Шимунджа със сигурност ще участват в групите на Лигата на конференците, но ще имат шанс да играят в тези на Лига Европа. В решителния плейоф разградчани ще се изправят срещу Жалгирис, който също се прости с Шампионската лига, след като Бодьо/Глимт отстрани литовците с общ резултат 6:1. Динамо Загреб пък ще се изправи именно срещу норвежкия шампион.

Срещата на стадион „Максимир“ започна катастрофално за родния хегемон, след като до 17-ата минута домакините водеха с 1:0 след гол на Йосип Дърмич, а Доминик Янков получи червен картон. Последваха два гола на Мислав Оршич, първият от които от дузпа и резултатът набъбна до кошмарното 3:0. Кирил Десподов върна минималните шансове на „орлите“ за краен успех с два гола. Звездата на Лудогорец намали в добавеното време на първото полувреме, а малко след почивката от дузпа доведе нещата до 3:2. Петкович от дузпа фикскира крайното 4:2 от втора дузпа за домакините, при отсъждането на която Лудогорец остана с 8 души на терена.

След първоначалното отлично начало за домакините, хората на Анте Шимунджа заиграха по-добре макар и с 10 души на терена, но нямаха сили да направят чудо в столицата на Хърватия. От трибуните се чуха освирквания по адрес на домакините, които заиграха много слабо и рядко създаваха голови възможности пред вратата на Слуга. След това гостите останаха с 9 футболисти на терена и интригата съвсем приключи.

Още за мача четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase